Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
26-08-2015 IJsselProduct

Expositie IJsselProducten in het Rozet, Arnhem

De IJsselproducten staan van 25 augustus t/m 25 oktober in het Erfgoedcentrum Rozet in Arnhem tentoongesteld. De expositie is onderdeel van het erfgoedfestival ‘Gemaakt in Gelderland’.

Op zondag 6 september houdt het Rozet open huis. Het Arnhemse ontwerpersduo Vorst+Son is dan aanwezig om uitleg te geven over de IJsselproducten en natuurlijk hun eigen ‘t Noabord. Ook kunnen de bezoekers dan hun eigen Noabord ontwerpen, Vorst+Son helpen daarbij.
 
De IJsselproducten zijn streekproducten nieuwe stijl. De IJsselproducten vertellen het verhaal van de IJsselstreek. Tradities, landschapskenmerken en gebruiken zijn door ontwerpers vertaald in zes IJsselproducten: Melksieraden, IJsseliconen, tafelkleed Horizont BPK.235646, herbarium, IJsselsteentjes en ‘t Noabord. De IJsselproducten zijn stuk voor stuk een must-have voor bezoekers en bewoners van de IJsselstreek.
 
Het Erfgoedcentrum Rozet bevindt zich beneden in het gebouw van Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem. De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Het Rozet is overigens ook een bezoek waard. De grote trappen leiden je via de bibliotheek, kunstuitleen, luisterhoek en bar naar het dakterras. Als je goed kijkt, kan je vandaar uit onze geliefde IJssel zien!

Dus: van harte welkom in Het Rozet in Arnhem. Laat je weten wat je van de expositie vond?

deel expositie Rozet