Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
18-11-2013 Artikel

Hanzeconcerten 'Stad en Rivier'

Het Margaretha consort heeft een speciaal programma samengesteld voor de herdenking van 650 jaar Hanzesteden langs de IJssel met muziek van componisten uit Hanzesteden uit de 17e eeuw. "Stad en Rivier".

Op het programma staan allemaal componisten die in Hanzesteden hebben gewoond of gewerkt. Het thema 'Stad en Rivier' is gekozen omdat naast steden ook rivieren een grote rol speelden in dit enorme handelsverband. In alle teksten komt een stad of een rivier voor, het bleek een thema met enorm veel mogelijkheden en het is dan ook een zeer afwisselend geheel geworden.

Het lokale initiatief IJsselID steunt dit initiatief van het Margaretha Consort. Woordvoerder Jan-Olaf Tjabringa: "Wat wij willen is de identiteit van de IJsselvallei in kaart brengen. Want wat is het dat de IJssel tot de mooiste rivier van Nederland maakt? Is het haar geschiedenis, zijn het de steden en dorpen aan de oever? Of is het de cultuur, de mentaliteit van de mensen? De geschiedenis van de hanzesteden maakt daar onlosmakelijk onderdeel van uit. En wij willen op zoek gaan naar die identiteit door het stimuleren van o.a. culturele activiteiten, zoals deze Hanzeconcerten".

Kom dus naar de Hanzeconcerten en luister naar klaagliederen over Jeruzalem, naar het verhaal van de jonge bruid die droomde dat ze haar man kwijt was en nog veel meer. Er zijn zoals gewoonlijk weer mooie programmaboekjes waarin duidelijke en informatieve toelichtingen en alle teksten met vertalingen zijn opgenomen.

Speelplaatsen zijn:
DEVENTER - Synagoge, donderdag 11 september - 20.00 uur (zaal open 19.15)
KAMPEN - Buitenkerk, vrijdag 12 september - 20.00 uur (zaal open 19.15)
GRONINGEN - Der Aa-kerk, zaterdag 13 september - 20.00 uur (zaal open 19.15)

Margaretha Consort & Choir o.l.v. Pieter Dirksen
M.m.v. Klaartje van Veldhoven-sopraan, Steve Dugardin-altus, Fernando Guimaraes-tenor en Lisandro Abadie-bas
Muziek van voorgangers van Bach
Toegang: EU 20,- bij reservering / EU 25,- in de kerk / studentenkaart EU 5,-
Reserveren via www.margarethaconsort.nl