Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
23-10-2014 Blog

IJsselproducten

Een van de onderdelen van IJsselID was de prijsvraag. Ontwerpers werden uitgedaagd een product te ontwerper dat afgeleid zou zijn van of geinspireerd door de IJssel. We noemden het een Streekproduct Nieuwe Stijl. Op de Dutch Design Week, de gebeurtenis voor ontwerpers, hebben we de zes geselecteerde producten laten zien. Kijk ook hier.

Het is gelukt. De DDW is nog bezig en de 6 producten zijn er te zien in een mooie stand, speciaal gemaakt voor IJsselID.
Wat ook gelukt is, is dat het streekproducten 'nieuwe stijl' zijn. Terwijl streekproducten meestal alleen een eigen smaak, geur of uiterlijk hebben, zijn dit producten met een verhaal. Over de afkomst: de IJsselsteentjes; over het uitgangsmateriaal: de melksieraden; de representatie: Horizont, het tafelkleed afgeleid van een bodemprofiel; over een maatschappelijk kenmerk: de naoborden. Of het zijn producten die het verhaal zelf vertellen: het herbarium en de 'gebouwde' IJssel. Dat maakt het streekproduct ingewikkelder maar ook interessanter.
Bovendien hebben de zes IJsselproducten kwaliteit, de kwaliteit die je op een DDW mag verwachten.
We zijn dik tevreden. Nu het vervolg.