Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
17-01-2014 Artikel

IJsselweerspiegelingen, of hoe stroomt de IJssel door uw leven?

Het doel van IJsselweerspiegelingen is om gedichten over de IJssel en de IJsselvallei te laten maken.

In de maand augustus worden er Dichtworkshops voor de doelgroep ouderen (woonzorgcentrum St. Jurrien en bewoners uit de wijk Zandweerd) georganiseerd rond het thema IJssel en haar uiterwaarden. De workshops, getiteld 'IJsselweerspiegelingen' | Hoe stroomt de rivier door uw leven?, zullen worden uitgevoerd door Dichteres van Overijssel, Heleen Bosma en zullen zowel als in St. Jurrien, als op locatie aan de IJssel worden gehouden.
De workshops bestaan uit, respectievelijk, verkennen, beleven en schrijven.

Hierdoor trachten we ouderen in de wijk met elkaar in contact te brengen door het ophalen van herinneringen aan en de beleving van het mooie IJsselgebied middels het schrijven van gedichten.
We laten de ouderen ook de IJssel (weder) beleven en hopen op een uitwisseling van gedachten, herinneringen. Naar elkaar luisteren, verhalen vertellen, een gemeenschappelijke binding aan die mooie rivier.....

De geproduceerde gedichten of zinnen worden op kaarten en/of andere materialen gedrukt. De gedichten zullen op een speciale bijeenkomst in oktober voorgedragen worden. Ook zullen de gedrukte artikelen er worden gepresenteerd en worden verkocht onder belangstellenden.

Drtv (Deventer TV) maakt opnamen van de workshops en de afsluitende bijeenkomst. Het proces en de oogst wordt omgezet in een TV-registratie 'IJsselweerspiegelingen'. Deze wordt uitgezonden op het TV-kanaal van Drtv en is via een 'youtube' kanaal beschikbaar. Ook omroepen langs de IJssel wordt de registratie aangeboden om uit te zenden.