Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
21-04-2016 Blog

Landschapssymposium

Het Kenniscentrum Landschap van de Groningse Universiteit hield op 20 april haar tweede Landschapssymposium. Het jonge centrum liet de oogst van de 60 betrokken stafleden, promovendi en masterstudenten zien.

Divers maar ook gefocust. Onder andere door de 5 onderzoekslijnen waarvan de landschapsbiografie er een is. Interessant. Het genereerde de indrukwekkende Landschapsbiografie van de Drentse Aa. Volgens mij is de makke van het thema is dat de verbinding met de ruimtelijke planning wel wordt beleden maar niet heel erg uit de verf komt. Het onderzoek wordt toch sterk 'naar onderen' verdiept, naar de ondergrond en het verleden. Maar de doorvertaling richting beleid?

's Middags in de Appelbergen in Glimmen de opzet en werking van de nieuwe website leestekensvanhetlandschap.nl uitgeprobeerd. Omdat de site nog volop in ontwikkeling en opbouw is, hadden we veel discussie over definities, ordening en ook bugs. Zien we straks door alle bomen het bos nog wel? Kwam er wel de zo befaamde pingo tegen, alleen was de pingo (van de foto) geen pingo maar een ven. Voor fijnproevers. 

een ven of een pingo