Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
07-09-2014 IJsselProduct

De IJssel

De planten en bloemen in dit boek komen uit de IJsselvallei en zijn op ambachtelijke en geheel duurzame wijze vereeuwigd.

Studio Tjeerd Veenhoven hebben een herbarium uitgebracht van de IJssel. De planten en bloemen in dit boek komen uit de IJsselvallei en zijn op ambachtelijke en geheel duurzame wijze vereeuwigd. Vezels, planten en bloemen uit de IJsselvallei zijn verzameld en samengebracht in dit boek.

In het dichtbebouwde Nederland is ogenschijnlijk geen ongerepte natuur en lijkt veel om ons heen door mensenhanden gevormd. Niets is minder waar. Langs de oevers van de IJssel gaat de natuur haar gang en komen we een grote variatie aan flora tegen; van alledaags tot exoot. Vierentwintig van deze planten zijn opgenomen in dit herbarium, en vereeuwigd dankzij een bijzondere ecologische conserveringstechniek. Geclassificeerd en benoemd kunt u dit herbarium als naslagwerk bewaren of versturen in de vorm van ansichtkaarten. "De IJssel" is een beperkte uitgave en ieder herbarium boek is uniek. In de komende jaren kunt u meer uitgaven verwachten over de IJssel en andere bijzondere natuurgebieden in Nederland.

Zie ook: www.tjeerdveenhoven.com

Prijzen
Herbarium Boek De IJssel: EU 125,- (via inschrijflijst: kan pas geproduceerd worden vanaf 10 bestellingen)
Ansichtkaarten De IJssel (grote vellen, met uitdruk kaarten): EU 15,-
Ansichtkaarten De IJssel (set van 5 stuks): EU 15,-

Technische beschrijving
De vezels, planten en bloemen worden op een gelijmde kartonnen plaat gelegd en er vervolgens met veel druk op geperst. De platen worden gebonden in een boek en uit de platen kunnen ansichtkaarten gehaald worden. Neem voor meer informatie contact op met Studio Tjeerd Veenhoven.

Ontwerp: Studio Tjeerd Veenhoven