Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
07-09-2014 IJsselProduct

IJsselsteentjes

Buren, boerderij en dijk.

Ramon Middelkoop liet zich voor zijn product inspireren door de geschiedenis van de steenfabrieken in de IJsselvallei. IJsselsteentjes zijn kleine bakstenen die sinds 1500 werden gemaakt in steenfabrieken langs de IJssel. Als grondstof werd de klei uit de uiterwaarden gebruikt. Je zou kunnen zeggen dat ieder IJsselsteentje een stukje IJsselvallei is van misschien wel 400 jaar oud.

Door kleine stukjes landschap uit dit antieke materiaal te frezen komen er allerlei kleine scheurtjes, fossielen en holle ruimtes bloot te liggen. Ook is goed te zien dat de klei met de hand in elkaar is gedrukt. Het idee dat zo'n steentje honderden jaren geleden met de hand is gevormd door iemand uit de IJsselvallei spreekt nog meer tot de verbeelding. De moderne IJsselsteentjes brengen lang vervlogen tijden samen met onze tijd. Op moderne manier worden de steentjes computergestuurd uitgefreesd en krijgen ze weer betekenis voor nu.

Zie ook: www.ramonmiddelkoop.nl

Consumentenprijs
+/- EU 90,- euro per stuk.

Technische beschrijving
De IJsselsteentjes worden met kit op een ondergrond vastgezet en worden vervolgens met een CNC freesmachine uitgefreesd.

Ontwerp: Ramon Middelkoop Design