Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
01-10-2018 Blog

De IJsselvallei, twee jaar verder

Eigenlijk vreemd om deze website niet bij te houden. Want er staat zoveel informatie in opgeslagen en er gebeurt nog steeds heel veel rondom de IJssel.

Een uittreksel van de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen van de laatste twee jaar. 

  • IJsselID is afgerond in de loop van 2015. De Community of Practice Landschapsbiografie die een soort voortzetting van IJsselID zou moeten zijn, kwam niet van de grond. Te weing gezamenlijke ambitie. Maar:
  • Ruimte voor de Rivier werd afgerond in de loop van 2017. De Hoogwatergeul werd hogelijk geprezen, viel in de prijzen en is export-waardig. De theatervoorstelling Groene Rivier was nog een groter succes. 
  • Er is inmiddels een Regiegroep IJssel waarin alle (?) partijen die met de IJssel te maken hebben uitwisselen, maar nog niet tot daden zijn gekomen
  • Rondom de Hanzesteden rond de IJssel is permanente afstemming. In 2017 was Kampen centrum van de Internationale Hanzedagen.
  • De grootste prestatie in 2017 was de organisatie van de IJssel Biennale tijdens de zomermaanden door het Kunstenlab: (iconische) beelden, een veelvoud aan activiteiten, een congres. 60.000 bezoekers deden op een af andere manier de IJsselvallei aan. 
  • Er is een IJsselkaravaan gestart: een van de inspiraties tijdens het IJssel Biennale congres was een bijdrage van Kim Wilkie, die in de afgelopen 30 jaar zover is gekomen dat er afstemming is, gezamelijkheid als het gaat om de ontwikkelingen rondom de Thames. Dat moet in Nederland langs de IJssel ook kunnen is de inzet van de Karavaan. 
  • In de zomer van 2018 verscheen, IJsselmoves: een blad voor en door de IJssel-aanhangers. 
  • Stichting IJssellinie heeft in de zomer van 2017 een indrukwekkende theater-op-locatie voorstelling gerealiseerd in de uiterwaarden bij de Haere. 
  • Bij die gelegenheid is afgesproken om door te gaan met nieuwe projecten. In januari 2018 vond een werkplaats plaats waarbij nieuwe projecten rondom de IJssellinie werden voorgesteld, zoals een escaperoom, bunkerhotel, 'wat als de Russen nu komen? Die projecten krijgen langzaamaan vorm.

Laten we doorgaan met gebeurtenissen te vermelden. Ik ga er mee door.