Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
15-09-2014 IJsselProduct

IJssel Iconen

Het hele IJssellandschap samengevat in één patroon.

Ontwerpersduo Erwin van der Krogt en Arthur van der Laaken onderzochten de IJsselvallei en haar kenmerken. Zij verzamelden alle architectuur waarvan het gebruik in direct verband staat met de rivier. Al deze bouwwerken werden stuk voor stuk gefotografeerd en uitgetekend. Zo ontstond er een collectie aan lijntekeningen die samen het hele gebied vertegenwoordigen.

De geabstraheerde bouwwerken zijn losgerukt uit hun oorspronkelijke omgeving, en vormen samengebracht in een patroon een heldere en nuchtere samenvatting van de hele IJsselvallei. Zo kan iedere bewoner uit het gebied een stuk van zijn of haar leefomgeving terugvinden in het patroon.

Zie ook: www.erwinvanderkrogt.nl / www.arthurvanderlaaken.com

Prijs
Overhemd: EU 120,-
Behang: op aanvraag

Technische beschrijving
Het patroon 'Collectief Landschap' is eerst toegepast op een behang. Daarnaast vindt het zijn toepassing in een stof voor een overhemd. Hierop is het patroon verschaald, en komen de bouwwerken meer als iconen naar voren. Dit patroon behelst de potentie een handelsmerk van de IJssel en haar omgeving te worden. In deze twee toepassingen wordt het ontwerp nu op de markt gelanceerd, maar is in vele andere vormen denkbaar. 

Ontwerp: Erwin van der Krogt en Arthur van der Laaken