Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
19-05-2014 Blog

Insel Hombroich: belevenis & betekenis

Bart Buijs, Het Oversticht

Op vrijdag 9 mei was ik met enkele leden van de projectgroep en het expertiseteam van IJssel ID in Duitsland op het prachtige terrein van Insel Hombroich. Een paar impressies die mij hebben geinspireerd en mogelijk bruikbaar zijn voor onze IJsselstreek.

Landschap, natuur, architectuur en kunst zijn op een organische manier met elkaar verweven. Je voelt en ervaart ruimte en rust en wordt tegelijkertijd overspoeld door de veelheid aan indrukken. Prachtig hoe je telkens op een andere manier wordt verrast door de mooie en spannende relaties tussen binnen en buiten, tussen natuur en cultuur. Indrukwekkend de variatie aan kunstwerken, die op een bijzondere manier een geheel vormen. Het landschap dat je op elke plek anders ervaart, vormt de verbindende schakel. Voor mij wordt hierdoor extra betekenis aan dit gebied toegevoegd.
Mooi aan Insel Hombroich is de manier van tentoonstellen. Geen bordjes, geen suppoosten. Dit geeft een gevoel van vrijheid en ruimte om echt waar te nemen en te genieten.

Een aanrader en inspiratiebron zeker op weg naar de eerste IJsselBiennale in 2015.