Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
07-09-2014 IJsselProduct

't Noabord

Een set borden die het noaberschap, de verbintenis tussen de bewoners van de IJsselvallei verbeeldt.

Noaberschap is een begrip uit de IJsselvallei dat de verbintenis tussen de bewoners van de IJsselvallei verbeeldt. Vorst + Son namen dit begrip als uitgangspunt en ontwierpen 't Noabord waarmee je letterlijk en figuurlijk verbonden bent met elkaar aan de eettafel. De twee borden kunnen op elkaar vast gemaakt worden om zo bij een buurman/buurvrouw eten langs te brengen.

Het noaberschap zit diep geworteld in de plaatselijke gemeenschappen. Het zit in het delen van momenten samen: voor elkaar zorgen, samen werk verzetten, samen feest vieren, maar ook in de kleine dingen van het leven, zoals samen eten.

Voor de uiterlijke kenmerken is 't Noabord gebaseerd op de 'down-to-earth' (met de voeten in de klei) mentaliteit van de bewoners van de IJsselvallei. Een ander aspect van de IJsselvallei is natuurlijk de rivier de IJssel, die het gebied heeft gevormd en voor een groot deel het landschap met zijn flora en fauna heeft bepaald. Als basismateriaal voor de borden wordt rivierklei gebruikt, gewonnen uit de IJssel, ongezeefd, zodat elke bord uniek zal zijn.

De rijkdom van de streek komt terug in het materiaal waarbij de nadruk ligt op het ambacht en lokale productie.

Zie ook: www.vorstenson.nl

Richtprijs
In de huidige vorm (gedraaid): EU 145,50 per set (2 borden)

Technische beschrijving
Het product benadrukt de ambacht en de rijkdom van de IJsselvallei. De borden zijn deels gemaakt van ongezeefde IJsselklei. Hierdoor zitten er oneffenheden in de klei en kunnen er steentjes, schelpjes, etc. meegebakken worden. Elk bord zal uniek zijn. Het leer is natuurgelooid om daarmee ook de robuustheid te benadrukken. Het gehele product wordt met de hand gemaakt of verwerkt. In huidige vorm is productie in kleine oplage (max. 50 sets) bij Atelier Brandstof voor de borden mogelijk en gedeeltelijk eigen productie voor het leer en afwerking en evt. verpakking/verzending

Ontwerp: Vorst + Son