Overslaan en naar de inhoud gaan
ijsselid-logo
Menu
Terug naar de zoekpagina
12-06-2014 Blog

Vertellen of meemaken

Vandaag bij de taakgroep IJssel van de Nederlandse Vereniging van Riviergemeenten verteld over IJsselID. Benadrukt dat nu meer dan ooit de betrokkenheid van bewoners serieus genomen moet worden. Het gaat niet om goede voorlichting, om deelname aan klankbordgroepen en om participatie, maar het moet op termijn veel verder gaan. Echte betrokkenheid komt door samen zaken op te pakken, verantwoordelijkheid af te geven en op te pakken, beleven van wat veiligheid is. etc. Programma's als Leven met Water zijn interessant maar het zelf ervaren is veel effectiever.
De activiteiten die IJsselID mogelijk maakt & ondersteunt, bereiken soms een stukje van die betrokkenheid. Daar kun je het verhaal van de IJssel aan ophangen.

Op het bewoners-beleid vlak hebben we nog een lange weg te gaan en misschien komen we er nooit. Want als er straks weer geld is, dan kopen we werkelijke betrokkenheid weer even makkelijk af.
Maar toch, sommige stukjes overheid willen wel maar andere houden het weer tegen. Men heeft nog weinig idee wat er komt kijken bij werkelijke - en nu noem ik het toch maar - participatie.